Home

Kunstdorp Dwingeloo

Zomerexpositie van 18 juli t/m 18 augustus 2024.

Zomerexpositie in Dwingeloo

Ook dit jaar wordt er weer een zomerexpositie georganiseerd in het dorpshuis Over Entinghe in Dwingeloo. De Dwingeler kunstenaars hebben zich verenigd onder de naam Kunstdorp Dwingeloo en willen tijdens de zomer gezamenlijk naar buitentreden. Tijdens de zomerexpositie presenteren 18 kunstenaar een grote variatie aan kunstwerken. Het kunstaanbod in Dwingeloo is breed en erg gevarieerd: olie-, acryl- en aquarelschilderijen, tekeningen, houtdraaiwerk, keramiek, glaskunst, beelden, fotografie, textiel, sieraden en composities.

De twee grote zalen in het dorpshuis zijn omgebouwd tot mooie expositieruimten.

De samenwerking met Over Entinghe heeft geleid tot verschillende plannen om het dorpshuis een kunstzinnige uitstralen te geven. Samen met de inwoners van het dorp zijn er werkgroepen opgericht die zich bezighouden hebben gehouden met het aanleggen van een kunsttuin en het organiseren van exposities en kunstzinnige workshops.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is FLyer-Zomerexpositie-2024-Klein.jpg

Kans op Kunst

Tijdens de expositie de opening van de expostie worden er twee kunstwerken gepresenteerd voor de verloting. Tijdens de expositie zijn hiervoor loten te verkrijgen á € 2.00. Aan het eind van de expositie wordt de trekking van loterij verricht.

Openingstijden

De zomerexpositie in het dorpshuis Over Entinghe aan de Entingheweg 13 in Dwingeloo is donderdag t/m zondag geopend van 13:00 tot 17:00 uur. De expositie loopt van zaterdag 15 juli t/m zondag 27 augustus 2023 en is gratis toegankelijk, iedereen kan binnenlopen.

Openingsact Vincent in Dwingeloo

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is vincent-komt-op.jpg

Opening Zomerexpositie 2023

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is karola-en-vincent.jpg
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is met-plubiek.jpg
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is afsluiting.jpg
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is vincent-en-vencent.jpg
Scroll naar boven